Tygaffär i Göteborg. Här ska du handla ditt tyg

Jag får ibland e-postmeddelanden från läsare som vill ha förslag på närliggande tygaffär i Göteborg. Det finns inte massor av tyg och varuhus i Göteborg, trots att det är Sveriges näst största stad. Men det finns några stand outs som jag skulle vilja dela med.

Bästa tyg-butiken i Göteborg: Knapp-Carlsson

Adress: Kyrkgatan 34.

Denna ikoniska butik är över 100 år gammal och har sett densamma ut sedan 40-talet. Knappvalet är fantastiskt och de har ganska mycket annat du kan möjligen be om. Inte den billigaste butiken i världen, men de ändlösa valen gör mer än väl upp för det. Butiken ligger precis i stadens centrum på en smal sidogata.

Bästa kurerade tygaffär i Göteborg: Tygaffären

Adress: Lagerströmsplatsen 4

En 10 minuters spårvagnsresa från stadens centrum är denna lilla men välfyllda tygaffär värt ett besök. Ägare och personal är mycket kunniga, vänliga och kundorienterade. Och urvalet är verkligen varierat och välskalat. De köper mycket från danska grossister och brukar ha bra erbjudanden på high end mode tyger. Också massor av grunder i många färgvariationer som linne, ull och stick och har ett bra öga för bra utskrifter. Spårvagnshållplatsen heter Olskroken och det finns gott om spårvagnar och bussar som går i den riktningen.

Mest fashionabla tygaffär i Göteborg: Gårda textil

Adress: Kungsgatan 7

Om du är ute efter vacker broderad silke eller high end ull från italien, är det här platsen. Denna stora eleganta två våningar butik specialiserar sig på fina tyger, men det ginns också ett stor urval av vardagliga tyger. Inte billigt, mycket vanliga tyger gränsar till överpriser och jag tror att de bästa erbjudanden är mer på deras exklusiva sortiment, vilket är ganska fantastiskt. Tyvärr är personalen inte alltid bäst. Men fotfarande en väldigt speciell tygaffär som förtjänar ett besök.

Bästa mega tygaffär i Göteborg: Stoff & stil

Adress: Transportgatan 19-21

Utanför stadens centrum, beläget i ett köpcentrum men väl värt en omväg. Detta är en mega butik med ett stort urval av tyger och ideer. Massor av organiska tyger och bra priser. Jag utmanar dig att lämna denna butik utan att köpa något!

Eller om du känner dig trött i benen och hellre stannar hemma. Då rekommenderar vi självklart att du kikar runt hos oss. Vi har över 10 000 produkter att välja bland. Klicka här för att komma till vår butik